• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
3

ارائه دو لایحه در مورد هوش مصنوعی به کنگره آمریکا

  • کد خبر : 16374
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸
ارائه دو لایحه در مورد هوش مصنوعی به کنگره آمریکا
سناتور‌های آمریکایی در جریان رسیدگی به مسائل پیرامون هوش مصنوعی، دو لایحه جدید درباره این فناوری ارائه کردند.

به نقل از رویترز، بر اساس یکی از این لوایح، دولت آمریکا موظف می‌شود در هنگام استفاده از هوش مصنوعی برای تعامل با مردم، شفاف باشد. همچنین بر اساس لایحه دیگر، دولت باید دفتری ایجاد کند تا مشخص کند آیا این کشور همچنان در حال رقابت در زمینه آخرین فناوری‌هاست یا نه.
قانونگذاران آمریکایی شروع به بررسی قوانین جدیدی کرده‌اند که با ظهور هوش مصنوعی مورد نیاز خواهد بود. این فناوری در اوایل سال جاری میلادی و زمانی که چت‌ربات «چت جی پی تی» در دسترس عموم قرار گرفت، خبرساز شد.
سناتور‌ها «گری پیترز»، «مایک براون» و «جیمز لنکفورد» لایحه‌ای را ارائه کردند که بر اساس آن، سازمان‌های دولتی آمریکا باید به مردم بگویند که در چه زمانی از هوش مصنوعی برای تعامل با آن‌ها استفاده می‌کنند.
این لایحه همچنین دستگاه‌ها را ملزم می‌کند تا راهی برای مردم ایجاد کنند تا بتوانند در مورد هر تصمیمی که توسط هوش مصنوعی گرفته می‌شود، تجدیدنظر کنند.
سناتور «مایک براون» در این باره گفت: دولت باید در استفاده از هوش مصنوعی فعال و شفاف باشد و اطمینان حاصل کند که تصمیمی بدون دخالت انسانی به عنوان مسئول گرفته نمی‌شود.
سناتور‌ها «مایکل بنت»، «مارک وارنر» و «تاد یانگ» نیز لایحه‌ای ارائه کردند که بر اساس آن دفتری برای تجزیه و تحلیل رقابت جهانی ایجاد می‌شود که تلاش می‌کند تا آمریکا در توسعه هوش مصنوعی در جهان پیشرو باشد.
«مایکل بنت» گفت: ما نمی‌توانیم رقابت در فناوری‌های استراتژیک مانند نیمه‌رساناها، محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی را به رقبایی مانند چین ببازیم.
اوایل این هفته، «چاک شومر» رهبر اکثریت سنای آمریکا گفته بود که سه جلسه توجیهی برای سناتور‌ها در مورد هوش مصنوعی برنامه‌ریزی کرده است.
این جلسات شامل مروری کلی بر مبانی و کلیات هوش مصنوعی، بررسی چگونگی دستیابی آمریکا به رهبری این فناوری در جهان و یک جلسه طبقه بندی شده در مورد مسائل دفاعی و اطلاعاتی و پیامدهاست.

نلاش سناتورهای آمریکایی برای وضع مقررات در راستای کنترل قدرت هوش مصنوعی
در هفته های گذشته  چاک شومر، رهبر اکثریت سنا، با گروه کوچکی از سناتورهای دو حزبی دیدار کرد تا گام‌های بعدی را در راستای تدوین قوانین جامع برای تنظیم هوش مصنوعی بردارد.
این گروه شامل سناتور دموکرات نیومکزیکو، مارتین هاینریش و سناتور جمهوری خواه مایک راندز و تاد یانگ بود. شومر در بین خبرنگاران گفت، آنها موافقت کردند که این طرح باید دو حزبی باشد و امکان اینکه خیلی طول بکشد وجود ندارد باید خیلی فوری طرح را تدوین کنند.
شومر  در مجلس سنا گفت: کنگره باید به سرعت در این راستا قدمی بردارد. بسیاری از کارشناسان هوش مصنوعی بارها خاطرنشان کرده اند که دولت باید در نحوه ورود این فناوری به زندگی ما بررسی های لازم را انجام دهند، بنابراین اگر می‌خواهیم نقش خود را به درستی انجام دهیم، رویکرد ما برای بررسی عملکرد هوش مصنوعی باید سریع باشد.
سناتورها چندین جلسه در این هفته درباره هوش مصنوعی در کنگره برگزار کردند، یکی از این جلسات، جلسه کمیته فرعی قوه قضائیه سنا با سم آلتمن، مدیر عامل OpenAI،در ارتباط با عملکرد هوش مصنوعی بود.
شومر با ده‌ها کارشناس هوش مصنوعی ملاقات و در چند هفته گذشته چارچوبی در سطح بالا منتشر کرده است که یک نظم نظارتی جدید برای هوش مصنوعی مشخص خواهد شد.
در این طرح به کارشناسان مستقل اجازه می‌دهد تا قبل از انتشار عمومی فناوری‌های هوش مصنوعی آن را بررسی و آزمایش کنند و سپس به کاربران امکان دسترسی به نتایج را بدهند.
این طرح حول چهار بخش محافظتی که شامل “چه کسی، کجا، چگونه و محافظت” دسته بندی شده و سه بخش محافظ اول بر شفافیت متمرکز شده است تا اطلاعات لازم برای تنظیم مقررات را به دولت بدهد. بخش محافظ نهایی، برای محافظت، بر همسویی سیستم ها با ارزش های آمریکایی تمرکز دارد.
یانگ روز پنجشنبه گفت که کنگره در اولین مراحل خود ایده ها و اشتراک گذاری های لازم در این حوزه را مطرح و در دست بررسی قرار داده است.
هاینریش گفت‌وگوی دو حزبی را «سازنده» خواند و امیدوار است طرحی در این جلسه کنگره جمع‌آوری شود تا در مقابل خطرهای هوش مصنوعی از کاربران محافظت کند، گروه هاینریش در تلاش است تا به اعضا کمک کنند ابتدا آموزش ببینند و سپس از عملکر هوش مصنوعی اطلاع داشته باشند که چه کاری می تواند انجام دهد و عوامل خطر آن را شناسایی کنند.
ما باید کارشناسان را بیاوریم، مطمئن شویم که همه نظرات را شنیده ایم و حالا به سراغ مراحل بعدی برویم.
شومر ابراز امیدواری کرد که بتوانند در این مسیر موفق شوند و مانند تصویب قانون تراشه‌ها و علم دو حزبی که سال گذشته به نتیجه رسید آن را در حوزه هوش مصنوعی تکرار کنند.

مدیرعامل OpenAI در کنگره  خواستار قانون‌گذاری در این حوزه شد
طی ماه گذشته نیز مدیرعامل OpenAI، سازنده چت‌بات ChatGPT، به‌همراه مدیر بخش حریم خصوصی IBM و یک محقق هوش مصنوعی  به کنگره آمریکا رفتند تا درباره خطرات هوش مصنوعی و نیاز به قانون‌گذاری در این حوزه با سناتورهای ایالات‌متحده حرف بزنند. درمجموع به‌نظر می‌رسد که طرفین خواستار ایجاد مقرراتی تازه برای کنترل این فناوری هستند.
در این نشست سناتور «ریچارد بلومنتال» که ریاست این استماع را بر عهده داشت، جلسه را با ویدیویی آغاز کرد که با استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی از خود او ساخته شده بود. در ادامه، «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، در بیانیه آغازین خود گفت:
«معتقدیم مزایای ابزارهایی که تاکنون پیاده‌سازی کرده‌ایم، بسیار بیشتر از معایب آن است؛ اما فکر می‌کنیم که مداخله قانونی از سوی دولت برای کاهش ریسک‌های فزاینده این مدل‌های قدرتمند حیاتی خواهد بود.»
سپس سناتورها یک‌به‌یک درباره قانون‌گذاری درزمینه هوش مصنوعی صحبت کردند؛ بااین‌حال، به‌نظر می‌رسید که آن‌ها لحنی دوستانه‌تر از برخورد با مدیران شبکه‌های اجتماعی را در مقابل آلتمن در پیش گرفته بودند. احتمالاً دلیل این اتفاق تمایل مدیرعامل OpenAI برای ساخت نهادی جدید به‌منظور کنترل فعالیت و صدور مجوز برای شرکت‌های هوش مصنوعی و محصولات آن‌ها بود.
بلومنتال در مورد همین موضوع گفت: «باید مزایای این فناوری را بیشتر از معایب آن پررنگ کنیم. کنگره حالا با انتخابی روبه‌روست. ما با همان انتخابی روبه‌رو هستیم که در زمان ظهور شبکه‌های اجتماعی با آن مواجه بودیم. در آن زمان نتوانستیم از فرصت استفاده کنیم. اما حالا مسئولیم تا کارهای لازم را درباره هوش مصنوعی انجام دهیم و از محقق‌شدن تهدیدها و ریسک‌ها جلوگیری کنیم.»
ایجاد نهادی تازه برای کنترل صنعت هوش مصنوعی یکی از مهم‌ترین ایده‌های مطرح‌شده در این جلسه بود. آلتمن پیشنهاد داد که این نهاد اختیارات مختلفی داشته باشد و به شرکت‌ها برای فعالیت و عرضه محصولات مختلف مجوز دهد یا مجوز آن‌ها را باطل کند. او با ابراز نگرانی درباره وضعیت فعلی گفت: «[صنعت هوش مصنوعی] می‌تواند آسیب‌های بزرگی به جهان وارد کند.»

نهادی مانند FDA می‌تواند کنترل صنعت هوش مصنوعی را در دست بگیرد
«گری مارکوس» که به‌عنوان محقق هوش مصنوعی از دانشگاه نیویورک در این جلسه حضور داشت، گفت دولت می‌تواند نهادی شبیه به سازمان غذا و دارو (FDA) ایجاد کند تا با بررسی سطح ایمنی محصولات هوش مصنوعی، پیش از عرضه آن‌ها تصمیم بگیرد که یک محصول می‌تواند در دسترس عموم قرار بگیرد یا خیر.
«کریستینا مونتگومری»، مدیر بخش حریم خصوصی IBM که دیگر مهمان این جلسه بود، درباره نیاز به شفافیت در صنعت هوش مصنوعی صحبت کرد. او گفت کاربران باید بدانند که چه زمانی درحال صحبت با هوش مصنوعی هستند. او همچنین گفت شرکت‌ها باید مسئول عرضه ابزارهایی باشند که با کمک هوش مصنوعی در مباحثی مثل انتخابات اطلاعات نادرست نشر می‌دهند.
آلتمن نیز با ابراز نگرانی درباره اثر محتواهای ساخته‌شده با هوش مصنوعی بر انتخابات پیش رو گفت: «با توجه به اینکه سال آینده با یک انتخابات مواجه هستیم و این مدل‌ها درحال بهترشدن هستند، فکر می‌کنم به این موضوع باید بسیار توجه شود. معتقدم که قانون‌گذاری در این زمینه بسیار عاقلانه خواهد بود.» آلتمن همچنین اذعان کرد که فناوری هوش مصنوعی می‌تواند اشتباه کند و این اشتباهات می‌توانند بسیار بزرگ باشند؛ برای همین آن‌ها آماده همکاری با قانون‌گذاران هستند.
بااین‌حال نماینده IBM باور داشت که قانون‌گذاری باید درباره موارد خاص استفاده از هوش مصنوعی صورت بگیرد، نه در مورد خود این فناوری. مونتگومری گفت کنگره باید به‌روشنی ریسک‌های هوش مصنوعی را تعریف کند و قوانین مختلفی را برای ریسک‌های گوناگون این فناوری تدوین نماید. سخت‌ترین قوانین باید برای مواردی در نظر گرفته شود که بیشترین ریسک را برای مردم و جامعه به‌دنبال دارند.
با تمام این صحبت‌ها بلومنتال اذعان کرد که متوقف‌کردن توسعه هوش مصنوعی منطقی نیست. او گفت: «جهان منتظر نمی‌ماند؛ بقیه جوامع علمی در جهان قرار نیست متوقف شوند. ما رقبایی داریم که درحال حرکت به جلو هستند و سر به زیر برف کردن پاسخ این مشکل نیست.» کنگره قرار است در تابستان پیش رو چندین جلسه استماع دیگر هم با حضور فعالان حوزه هوش مصنوعی برگزار کند تا درنهایت برای قانون‌گذاری در این زمینه آماده شود.

لینک کوتاه : https://ainews.ir/?p=16374

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.