به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری های هوشمند، آیت الله رجبی در تشریح فرصت ها و تهدیدهای عرصه هوش مصنوعی گفت: چنانچه ما در زمینه ابعاد فقهی، فلسفی و اخلاقی هوش مصنوعی ورود نکنیم با مخاطرات زیادی مواجه خواهیم شد چرا که مخاطرات هوش مصنوعی بسیار پیچیده تر از مخاطرات موجود در دنیای حقیقی و ملموس است. در دنیای هوش مصنوعی وقایعی حادث می گردد که در دنیای ملموس وجود ندارد و یا اگر وجود دارد به شدت و پیچیدگی وقایع ایجاد شده در فضای هوش مصنوعی نیست. آسیب های این عرصه می تواند شبیه به مرگی خاموش موجب آسیب دیدن حیات و هویت انسانی و ارزش ها و آرمان های انسانی گردد چرا که گستره هوش مصنوعی همه عرصه ها را در می نوردد و مرزی به لحاظ سن و قشر، زمان، مکان و … ندارد و می تواند بیشترین، سریع ترین و عمیق ترین آثار را داشته باشد.
ایشان افزودند: جهان واقعی ملموس و جهانی جدید با مختصات خاص خود و حکمرانی هوش مصنوعی به گونه ای است که در مسائل فردی افراد نیز ورود می کند.
ایشان با اشاره به اینکه وجهی از تهدیدهای عرصه هوش مصنوعی از این جهت است که دشمنان ما در حد زیادی این ابزار را در اختیار دارند گفت: وجه دیگری از مخاطرات این است که اگر ما مجموعه کسانی که در این فضا وارد می شوند را در زمینه های فقهی، فلسفی، اخلاقی و… اشباع نکنیم ممکن است همانطور که در عرصه جنگ فیزیکی خودی ها را هدف بگیریم یا در زمین دشمن بازی کنیم در این عرصه نیز دچار آسیب شویم. وی افزود: برای جلوگیری از آسیب های یاد شده بایستی با هدف دفاع از دین و ارزش های انسانی در مباحث عقلی، فلسفی، فقهی، اخلاقی و حتی در مواردی در بحث های عرفانی مرتبط با هوش مصنوعی ورود کنیم در غیر این صورت شاید فرصت جبران آسیب های وارده را نداشته باشیم.
وی در پایان تاکید کرد که موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بر اساس رسالت ها و ماموریت های خود آمادگی دارد در عرصه های یاد شده برنامه ریزی و اقدام نماید.