نوکیا که در گذشته شرکتی پرآوازه در تولید دنیای گوشیهای هوشمند به حساب میآمد و نخستین شرکتی هم بود که توانست گوشی هوشمندی برای استفادهی عموم کاربران تولید کند، اکنون معتقد است روزی این محصولات جای خود را به فناوری نوظهور متاورس میدهند.
نوکیا میگوید چون برای استفاده از متاورس و تعامل با این جهان باید از هدستهای واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده استفاده کرد، در آینده این محصولات راه حلهای جایگزین خوبی برای برقراری ارتباط برای کاربران به ارمغان میآورند. در نتیجه آنها میتوانند جای گوشیهای هوشمند را در زندگی افراد بگیرند.
این شرکت فنلاندی پیشبینی میکند امپراطوری قدرتمند گوشیهای هوشمند در آینده به دست متاورس سقوط خواهد کرد. با توجه به اینکه شرکتهایی نظیر متا و اپل در این زمینه فعالیت میکنند و حتی سامسونگ هم گفته میشود که روی ساخت یک هدست واقعیت مجازی کار میکند، نمیتوان این پیشبینی را بیراه در نظر گرفت. البته پیشبینی نوکیا برای نیمهی دوم دههای است که در آن هستیم (۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰) بنابراین هنوز حداقل ۴ سال زمان باقی مانده تا متاورس طبق پیشبینی نوکیا به آن پتانسیلی که باید دست پیدا کند.
در حال حاضر هدستها و یا به طور کل محصولات مبتنی بر واقعیت افزوده راه درازی برای جلب رضایت کاربران دارند. افراد مختلف هنوز نمیدانند واقعیت افزوده چیست و اصلا در چه شرایطی میتوان از آن استفاده کرد. اما با این حال نوکیا میگوید کاربران به مرور به این دست محصولات علاقهمند میشوند که این موضوع در نهایت به رشد متاورس کمک خواهد کرد. نیشانت باترا، مدیر ارشد بخش استراتژی و فناوری نوکیا آنقدر در این رابطه مطمئن است که میگوید:
باور ما این است که این دستگاه (گوشی هوشمند) جای خود را در نیمهی دوم دههی جاری به متاورس خواهد داد.
البته یک سری نکات مهم هم وجود دارد که اگر متاورس بخواهد جایگزین تجربهی موبایلی شود، باید این نکات هم به حقیقت تبدیل شوند. نوکیا اعتقاد دارد اگر متاورس که یک دنیای مبتنی بر فناوری دیجیتالی است اگر قرار باشد همهگیر شود، به یک سری موارد نیاز دارد که از جمله مهمترین آنها تلاش شرکتهایی نظیر متاست. یعنی هرچه این شرکتها در راستای همهگیر شدن این فناوری تلاش کنند، قاعدتا مردم زودتر با آن آشنا شده و این فناوری هم زودتر جانشین موبایل خواهد شد. نیشانت باترا افزود:
همهگیر شدن این فناوری (متاورس) نیازمند این است که هم شرکتهای ارائهدهندهی خدمات و هم کاربران آن را بشناسند و از آن استفاده کنند که این موضوع هم به نوبهی خود به موجودیت آن در بازار، قیمت مناسب و هدستهای بیسیم واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بستگی دارد.
البته اخیرا متا قیمت هدست واقعیت مجازی خود را افزایش داده است. برای مثال این شرکت قیمت هدست متا کوئست خود را در ماه جولای امسال به ۴۰۰ دلار افزایش داد و اوایل این ماه هم از یک مدل گرانقیمتتر و پریمیوم با نام متا کوئست پرو با قیمت ۱۵۰۰ دلار رونمایی کرد. اپل هم قرار است در سال آینده از هدست واقعیت ترکیبی خود رونمایی کند که گفته میشود امکانات و قابلیتهای به مراتب بیشتری از متا کوئست پرو خواهد داشت و در نتیجه انتظار نمیرود ارزان باشد.
در حال حاضر باید دید در چه زمینههایی میشود از متاورس استفاده کرد. در صنایع مختلف میشود از واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی بهره برد اما برای کاربران عادی هنوز آنطور که باید مفهوم متاورس، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و… جا نیفتاده است.
منبع: Bitcoin