به گزارش ایسنا، دانشگاه علوم پزشکی مجازی در سال ۱۳۹۴ با تمرکز بر انواع آموزش های مجازی و روشهای آموزشی مبتنی بر فناوری تاسیس شد. هدف این دانشگاه تربیت دانشجویان توانمند و یادگیرنده به شکل مادالعمر و پاسخگویی به نیازهای جامعه بود تا همزمان با تحصیل، بافناوری های روز جهان هم آشنا شوند. در دوران کرونا، این دانشگاه با راه اندازی سامانه های یادگیری مثل سامانه “نوید” و “آرمان”، توانست نقش مهمی در حفظ شرایط آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور داشته باشد.
در دوران بعد از تغییر اپیدمی کرونا که در همه جای دنیا هم آموزش از حالت صرفاً مجازی خارج شد و آموزش ترکیبی جایگزین شد،مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی مجازی نیز علاوه بر رسالت آموزشی در تمامی امور مرتبط با نظام سلامت؛ درمان، بهداشت هم نقش خود را ایفاکند، زیرا سلامت (بهداشت و درمان) کاملا متاثر از آموزش است.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در دولت سیزدهم و بر اساس دستور وزیر بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مجازی در تمام ابعاد سلامت به جاری شدن فناوری های پیشرفته دیجیتال و به کارگیری آنها کمک کند، به همین دلیل در جلسه شورای ۲۸۵ شورای گسترش وزارت بهداشت، نام این دانشگاه به “دانشگاه علوم پزشکی هوشمند” تغییر پیدا کرد.
بر این اساس “دانشگاه علوم پزشکی هوشمند” اولین و تنها دانشگاه تخصصی هست که در زمینه یادگیری الکترونیکی و همچنین جاری شدن فناوریهای پیشرفته دیجیتال در حوزه سلامت فعالیت میکند و البته نکته مهم این است که این دانشگاه به تغییر نگرش و جاری شدن این اصول در سایر دانشگاههای کشور کمک کند تا بکارگیری فناور های دیجیتال در نظام سلامت توسعه یابد.
راه اندازی “پردیس هوشمند”، “آموزش هوشمند”، “بیمارستان هوشمند”، “مراقبت سلامت هوشمند” و “یادگیری الکترونیکی ترکیبی هوشمند” و”کلاس درس” و” تعلیم و تربیت هوشمند “هفت محور برنامه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند عنوان شده است.