مدیر این پروژه میگوید وقتی وسیلهی نقلیهی شما در چهارراه میایستد، چنین کاری منجر به هدر رفتن سوخت و آلودگی بیشتر هوا میشود. اما هوش مصنوعی گوگل میخواهد با اندازهگیری و محاسبهی شرایط ترافیک مناطق مختلف شهر، زمانبندی دقیقتری برای چراغهای راهنمایی ارائه کند.
گوگل این هوش مصنوعی را در ۴ نقطهی اسراییل آزمایش کرده است. این شرکت میگوید به لطف اجرای این پروژه، ۱۰ تا ۲۰ درصد مصرف سوخت و زمان تأخیر کاهش پیدا کرده است. گوگل هیچ جزئیاتی دربارهی میانگین ترافیک روزانه در این مناطق به اشتراک نگذاشت ولی با توجه به کلیپ منتشر شده، گویا این هوش مصنوعی در چهارراههای نسبتا شلوغی آزمایش شده است. همچنین معلوم نیست که این هوش مصنوعی چگونه با سیستمهای فعلی استفاده شده برای چراغهای راهنمایی کار میکند.
مدیران گوگل از نتایج اولیهی این پروژه راضی هستند و قرار است در ریو دو ژانیرو و دیگر شهرهای جهان هم آن را بررسی کنند. اگرچه حداقل چند سال با مدیریت ترافیک توسط هوش مصنوعی فاصله داریم، اما این پروژه یکی از گامهای مهم به سمت هوشمند کردن شهرها محسوب میشود.
ایدهی اجازه دادن به هوش مصنوعی برای تعیین زمان توقف یا حرکت وسایل نقلیه در بهترین حالت نگرانکننده به نظر میرسد و به طور بالقوه خطرناک است، اما در نهایت ایدهی بهبود کارایی چراغهایی راهنمایی فواید زیادی دارد. در هر صورت امیدواریم چنین پروژههایی بتوانند اتلاف سوخت و آلودگی ناشی از آن را به طور قابل توجهی کاهش دهند.