• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
9

کشف کهن‌ترین فسیل باستانی تریزینوسور با کمک هوش مصنوعی

  • کد خبر : 15908
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲:۴۰
کشف کهن‌ترین فسیل باستانی تریزینوسور با کمک هوش مصنوعی
یک فسیل باستانی از گونه تریزینوسور کشف شد که به گفته باستان‌شناسان، قدیمی‌ترین فسیل در نوع خود است.

با بررسی دندان‌های اسرارآمیز یک گونه فسیل شده، از مدل‌های یادگیری ماشینی برای شناسایی این قدیمی‌ترین فسیل دایناسوری از گونه تریزینوسور تا به امروز که در انگلستان کشف شده، استفاده شده است. بدین ترتیب برای اولین بار، تریزینوسورها از فسیل‌های کشف شده در انگلستان به لطف بقایای دندانی آنها که در آکسفوردشایر، گلاسترشایر و دورسِت کشف شده بودند، شناسایی شدند.

پژوهشگران این موزه و کالج بیربک(Birkbeck) مدل‌های کامپیوتری را برای تشخیص دندان‌های اسرارآمیز با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته یادگیری ماشینی آموزش دادند که منشأ برخی از اعضای این گروه را حدود ۳۰ میلیون سال به عقب راند.
سایمون ویلز دانشجوی دکترا در موزه تاریخ طبیعی که این پژوهش را رهبری کرد، می‌گوید: پژوهش‌های قبلی نشان می‌داد که دست‌قاپان(مانی‌رپتورها) در ژوراسیک میانی وجود داشتند، اما شواهد فسیلی مورد مناقشه بود. این پژوهش همراه با فسیل‌های یافت شده در جاهای دیگر نشان می‌دهد که این گروه قبلاً در این زمان به توزیع جهانی دست یافته‌اند.
وی افزود: دندان‌هایی که ما بررسی کردیم، شامل مواردی است که در حال حاضر تنها فسیل‌های ترودونتیدس و تریزینوسور هستند که در  انگلستان  ثبت شده‌اند و قدیمی‌ترین شواهد این دایناسورها در سراسر جهان هستند.
تریزینوسور یک دایناسور گیاه‌خوار قابل توجه از اواخر دوره کرتاسه با استخوان‌های پنجه بلندش است که شبیه تیغه‌های قیچی بوده است. این گونه‌ ماقبل تاریخ به دلیل ظاهر متمایزش در جدیدترین فیلم دنیای ژوراسیک نیز گنجانده شده است.
در حالی که پژوهش‌های قبلی سعی در طبقه‌بندی دندان‌های کشف شده با استفاده از چندین تکنیک آماری داشته‌اند، اما چندان موفق نبوده‌اند. بنابراین نویسندگان مطالعه کنونی پس از اثبات اینکه مدل‌های یادگیری ماشینی می‌توانند دندان‌های متعلق به گونه‌های شناخته ‌شده را با دقت بالا تشخیص دهند، تلاش کردند این نمونه‌ها را رمزگشایی کنند.
سایمون می‌گوید: استفاده از یادگیری ماشینی در دیرینه شناسی مهره‌داران هنوز در مراحل ابتدایی است، اگرچه استفاده از آن در حال رشد است.
وی افزود: اِشکال اصلی نیاز به مجموعه داده‌های آموزشی جامع برای مدل‌های هوش مصنوعی است. در مطالعه ما خوشبختانه مجموعه داده نسبتاً بزرگی از اندازه گیری‌های دندان دایناسورها موجود است که می‌توانیم برای آموزش مدلها از آنها استفاده کنیم.
لینک کوتاه : https://ainews.ir/?p=15908

برچسب ها

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.