• امروز : جمعه - ۲۰ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 11 October - 2024
4

هنرمندان مصنوعی به میدان می‌آیند؟

  • کد خبر : 13846
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
هنرمندان مصنوعی به میدان می‌آیند؟
این واقعیت که اکنون هوش مصنوعی در کنار هنرمندان به خلق آثار هنری می‌پردازد و با آنان رقابت می‌کند، موضوعی است که برخی را بیمناک و برخی دیگر را شگفت‌زده کرده است.

به نقل از الجزیره، در سال‌های اخیر هوش مصنوعی و قابلیت نفوذش در زندگی انسان‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است و این نظریه که ربات‌ها می‌توانند آگاهی خاص خود را نسبت به موضوعات مختلف داشته باشند، توجه بسیاری از اهالی علم و نیز عموم مردم را به خود جلب کرده است.

بسیاری از چیزهایی که در گذشته خیالی بیش نبود اکنون به صورت حقیقی در زندگی بشر تجربه می‌شود. هوش مصنوعی از جمله اختراعات پیچیده بشر است که در عرصه‌های مختلف از جمله هنرهای تجسمی خودنمایی کرده و توانسته آثار هنری خلق کند که در حراج‌های بین‌المللی با قیمت‌های بالا به فروش رسیده است.

امروزه چندین برنامه‌ی کاربردی طراحی شده‌اند که با استفاده از الگوهای ریاضی و الگوریتم‌های پیچیده می‌توانند قلم موی نقاشی را به تقلید که نقاش‌ها به حرکت درآورند و تابلویی هنری بیافرینند. از جمله این برنامه‌ها می توان به (Midjourney)، (StyleGAN)و (Stable Diffusion)اشاره کرد. هرشخصی می‌تواند با وارد کردن کلماتی که بیانگر نوع تابلویی که می‌خواهد داشته باشد هستند، نقاشی مورد نظرش را تحویل بگیرد.

پیشینه استفاده از هوش مصنوعی در هنرهای تجسمی به هارولد کوهن (۲۰۱۶ ـ ۱۹۲۸) ـ هنرمند بریتانیایی ـ بازمی‌گردد. او یک برنامه کامپیوتری به نام (AARON) را که ترکیب چند برنامه بود ساخت که می‌توانست بدون دخالت انسان اَشکال هنری ایجاد کند.

او برنامه‌اش را گسترش داد تا بتواند ماند انسان اشکال انتزاعی بکشد اما این طرح‌ها سیاه و سفید و بسیار ابتدایی بودند. کوهن آن‌ها را با دست خودش کامل کرد. آثار او درموزه‌های مختلف جهان از جمله موزه تیت در لندن به نمایش درآمدند.

از آنجا که گاهی جادو بر جادوگر پیشی می‌گیرد، هوش مصنوعی نیز اکنون با انسان در رقابت است و آثار هنری که هوش مصنوعی خلق کرده در کنار نقاشی‌هایی که انسان‌ها کشیده‌اند، در حراج‌های بین‌المللی به رقابت می‌پردازند.

یکی از مشهورترین آثار هنری خلق شده توسط هوش مصنوعی پرتره (Edmond de Belamy) است. این تصویر مه آلود و مبهم مردی با لباس سیاه و یقه سفید است که توسط هوش مصنوعی به نام (La Famille de Belamy ) خلق شده است.

این اثر در سال ۲۰۱۸ در خانه حراج کریستیز در نیویورک به مبلغ ۴۳۲ هزار دلار به فروش رفت. این در حالی است که در ابتدا تصور نمی‌شد با قیمتی بیش از ۱۰ هزار دلار به فروش برود.

هوش مصنوعی می‌تواند آثار هنری با هزینه کمتری خلق کند، از این رو ممکن است بسیاری از گالری‌ها و موزه‌های هنری متوسل به هنرمندان مصنوعی شوند! حالا خلاقیت، هوش و ابداع بشر در برابر غول باهوشی قرار گرفته که برنامه‌ای تحت عنوان مهربانی و بخشش ندارد و فقط کار می‌کند! اکنون برای همه این سوال پیش آمده که در دنیای هوش مصنوعی باید قوانین اخلاقی هم وضع شود یا نه؟ اصلا اگر هم قوانینی وضع شود آیا می‌توان ربات‌ها را به پیروی از قوانین اخلاقی بشر وادار کرد؟

جیسون آلن، هنرمند آمریکایی است که جایزه نفر اول را در نمایشگاه ایالت کلرادو در آمریکا را با خلق اثری با استفاده از هوش مصنوعی به دست آورده اما پیروزی او برخی را خشمگین کرد زیرا معتقد بودند او از خلاقیتش استفاده نکرده و تنها با دستور به هوش مصنوعی اثری را تولید کرده است.

لینک کوتاه : https://ainews.ir/?p=13846

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.