اینترنت اشیاء چیست؟
اینترنت اشیا(IoT) نامی است برای مجموعهای از دستگاههای دارای شبکه، به استثنای رایانههای سنتی مانند لپ تاپها و سرورها است.
انواع اتصالات شبکه میتواند شامل اتصالات Wi-Fi ، اتصالات بلوتوث و ارتباطات نزدیک میدان (NFC) باشد.
اینترنت اشیاء شامل دستگاههایی مانند لوازم خانگی “هوشمند” (مثل یخچال و فریزر و…)، سیستمهای امنیتی خانه؛ لوازم جانبی رایانه، (مثل وبکم و چاپگر)، فناوری پوشیدنی، مانند ساعتهای هوشمند، روترها و بلندگوهای هوشمند میشود.
به اینترنت اشیا، اینترنت چیزها و یا چیزنت هم میگویند.
اینترنت اشیا چگونه کار میکند؟
این دستگاهها از پروتکل اینترنت (IP) استفاده میکنند، و به آنها امکان میدهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هدف در پشت اینترنت چیزها داشتن دستگاههایی است که وضعیت خود را در لحظه گزارش میدهند ، کارایی را بهبود می بخشند و اطلاعات مهم را سریعتر از سیستم وابسته به مداخله انسان عملیاتی میکنند.
کاربردهای اینترنت اشیا
در پزشکی، دستگاههای متصل میتوانند به متخصصان پزشکی کمک کنند تا بیماران را در داخل و خارج از محیط بیمارستان کنترل کنند. سپس رایانهها میتوانند دادهها را ارزیابی کنند تا به پزشکان در تنظیم روشهای درمانی و بهبود نتایج بیمار کمک کنند.
زمینه دیگری که دچار تحول شده برنامه ریزی شهری است.
برای مثال، وقتی سنسورها زیر خیابان شلوغ قرار میگیرند، مقامات شهری میتوانند در مورد تأخیرهای آینده یا تصادفات به رانندگان هشدار دهند. در همین حال، سطلهای زباله هوشمند میتوانند هنگام پر شدن به شهرداری اطلاع دهند و در نتیجه مسیرهای جمع آوری زباله بهینه شوند.